top of page
Three Cats Playing

Pravilen pristop - pri težavi - bolhe pri psu


Danes sem razmišljala in prišla do zaključka, da je čas da se tudi o tem malo napiše. In sicer - bolhe! Res je da ko slišimo besedo bolha, nas večkrat kar spreleti srh po telesu, naenkrat nas začne vse srbeti in ja.. ni prijetno. Pri meni v salonu, sem včasih dobila nek občutek, da ko človek najde bolhe pri psu, to je pa neka sramota, to je pa nekaj najhujšega kar se nam lahko zgodi. Ampak ne - vsak pes, maček lahko dobi bolhe, to prav hitro.


Prva stvar - seveda najbolj pomembna je ustrezna zaščita psa. To je res najboljša in najhitrejša rešitev pred pojavom same težave.


Pa vseeno - kaj naj naredim če se na mojem psu pojavijo bolhe? Sploh ni tak problem, če težavo začnemo reševat TAKOJ - pri meni v salonu je seveda možnost, da bolhe uspešno odstranimo.


Postopek - pokličeš v salon - obvezno je treba opozoriti na to prej, zakaj?


- pes mora biti NUJNO v salonu sam, po navadi je sam, pa vendar se včasih zgodi, da kakšen kuža še čaka na svoje lastnike, kar pa se takrat ne sme zgoditi,


- po terminu, se prostor ustrezno razkuži in pošprica s preparatom, kjer se definitivno res odstrani še potencialno nevarnost pred preživetjem bolh v salonu, kar seveda predstavlja težavo za naslednje kosmate stranke, za vašim psom. V tem času, mora biti prostor prost vsaj še eno uro po obisku. Da se tudi potem ustrezno prezrači.


- ko pride vaš kužek k nam, se ga vedno NAJPREJ stušira s posebnim pasjim šamponom, ki bolhe odstrani, ker pa je šampon še vedno agresiven ( do bolh ) je treba potem ustrezno dlako še dobro navlažiti opravi in nadomestiti vse kar je izgubila ob pranju s tem šamponom. Nato sledi vse po normalnem postopku - negi .


Tisti dan, ko psa pripeljete, ga odpeljete tudi brez bolh, na vas je potem da doma poskrbite ob morebitnih bolhah doma v stanovanju.


Zakaj je to potrebno narediti TAKOJ oziroma čim prej?

- bolhe so zelo nadležne, ne samo to, da so na dlaki in koži ampak psa grizejo in stem ga to zelo moti, pri čemer se praska, liže in s tem pa lahko pride do zelo hudih poškodb same kože in dlake, prekomerno izpadanje, obarvanje dlake in poškodovana koža..


Kaj potem?

- ustrezna nadaljna zaščita proti bolham

- dodatek k prehrani - Bimoix - za obnovitev kože in dlake


In ne, to ni grozna stvar, vse se reši, dokler je to še pravi čas !

šammpon proti bolham


10 views0 comments
bottom of page